Новини

Новини

10.04.2018 г.

NN България се включва в „София 2018 - Европейска столица на спорта“

Компанията ще подкрепи предстоящата инициатива „Спортувай в твоя град“. NN България ще бъде спонсор и на мащабния Маратон на град София за 2018 г.

В събота, 14 април, Южният парк в София ще се превърне в арена на спорта. Събитието „Спортувай в твоя град“, което NN България ще подкрепи, е организирано от Столична  община и е част от инициативата „София 2018 - Европейска столица на спорта“.  Компанията застава зад инициативата и ще се включи с награди за победителите в дисциплината бягане за ученици. Като партньор на 5kmrun и организатор на детските съботни бягания с марка NN Kids Run, NN България се стреми да насърчава активността, здравословния начин на живот и общуването в семейството. 

Стартът на бягането за деца и ученици в „Спортувай в твоя град“ започва непосредствено след NN Kids Run от 10:30 ч., а трасето, където младите участници ще се съревновават, e добре известното 2-километрово трасе на NN Kids Run.

Голямото спортно събитие стартира на 14 април в 09:00 ч. в събота с масово бягане на 5-километрва дистанция в Южния парк. Според организаторите се очаква да се включат над 500 участници. Непосредствено след това ще бъде бягането за деца и ученици.

В спортния ден ще се проведат и футболни мачове на малки врати, както и игра на баскетбол. Любители ще могат да се включат в градското бягане и градското колоездене. Ще има и обучение за това как да се кара велосипед безопасно в града, което ще се повтаря на всяко едно събитие в рамките на „София 2018- Европейска столица на спорта“, тъй като придвижването с велосипед става все по-популярно в столицата.

Една от изненадите на събитието ще е демонстрацията на каране на унисайкъл - велосипед на едно колело.

Бягания с марката NN

NN Group е спонсор на спортни бягания в различни държави по света. Като партньор на детските и семейни бягания в България, NN се стреми да насърчава спортната култура  в обществото ни. NN България подкрепя детските бягания с марка NN Kids Run от 2015 г.

NN Running Team e първият в света професионален отбор по бягане. Той събира най-добрите бегачи на дълги разстояния в света и най-добрите световни атлети. Предвижда се през 2018 г. отборът по бягане на NN да вземе участие в 150 състезания по целия свят с цел да популяризира бягането като спорт и да наложи по-професионален и по-иновативен поглед към тази спортна дисциплина. NN Running Team дебютира за първи път на маратона в Ротердам на 9 април 2017 г.

През настоящата година NN България ще подкрепи като спонсор мащабния Маратон на град София за 2018 г. Състезатели от NN Running Team ще се включат в предстоящата надпревара. Събитието е част от кампанията „София 2018 – Европейска столица на спорта 2018”.

Последна промяна на: 11.04.2018 г.